Press "Enter" to skip to content

Proiecție – tribut pentru Michael Jackson, la Cinematograful „Arta” din Arad

Filmul „Michael Jackson: Asta-i tot“/„Michaek Jackson’s: This is it“ (r. Kenny Ortega) va putea fi văzut la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Proiecția va avea loc vineri, 11 august 2023, de la ora 21.00.

Accesul publicului va fi gratuit.

Michael Jackson, considerat unul dintre cei mai mari entertaineri ai lumii ar fi împlinit luna aceasta, mai precis în 29 august, 65 de ani.

Accesul la proiecție va fi liber.

Evenimentele de la Cinematograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Filmul se bazează pe materialul filmat în timpul repetițiilor la cele 50 de concerte pe care Michael Jackson ar fi trebuit să le susțină la Londra.

Iată ce spune despre documentar regizorul Kenny Ortega: „Lumea va vedea ceea ce echipa implicată în proiect a fost atât de norocoasă să trăiască. Michael Jackson a fost arhitectul din spatele «This Is It», iar noi am fost doar constructorii. Materialul filmat în stadiile incipiente ale repetițiilor va arăta că Michael Jackson era implicat în absolut toate aspectele producției, de la scenografie la coregrafie, muzică, lumini și chiar conceperea scurtmetrajelor și-a clipurilor ce urmau să fie proiectate în fundal.

Filmul nostru va arăta și că Michael a fost unul dintre cei mai mari entertaineri ai lumii și una dintre cele mai creative minți. Cred că lungmetrajul va fi o dovadă a faptului că îi plăcea la nebunie ce făcea în timpul repetițiilor și că se îndrepta spre un nou triumf.”

Sinopsis

Michael Jackson: Asta-i tot – documentar/muzical

Audiență generală

Michael a vrut să facă acest turneu de retragere, dar şi de revenire în acelaşi timp, pentru a-şi spala imaginea sa faţă de fani după lungul proces în care a fost acuzat de pedofilie, proces ce cuprindea patru capete de acuzare.

La început, turneul consta în zece concerte pe Arena O2 din Londra în luna iulie a anului 2009. Acel an urma să fie unul foarte încărcat pentru Michael Jackson, numărul concertelor ridicându-se la cincizeci.

Chiar dacă Michael Jackson avea probleme de sănătate, cu orice risc şi-a continuat repetiţiile pentru marile concerte până în ultima zi. Michael nu putea dormi, apelând mai târziu la somnifere din ce în ce mai puternice. Turneul urma să fie unul dintre cele mai spectaculoase turnee văzute şi realizate până la vremea aceea. De la costume, coregrafie, muzică, efecte speciale, staff, TOT. Dar acest mare turneu nu a mai avut loc, după ce Michael a suferit un stop cardiac, urmând ca acesta să fie declarat decedat în ziua de 25 iunie 2009, la ora paisprezece, cu doar două săptămâni înaintea începerii seriei de concerte din Londra.

Dacă doreşti să afli mai multe despre OMUL Michael Jackson (chiar dacă nu eşti mare fan, ci doar ai auzit numele lui întâmplător) şi culisele uneia dintre cele mai ample serii de concerte, îţi recomand cu mare căldură acest film documentar şi dance intitulat „This is it”.

***
Onorat cu titlul de maestrul recordurilor de peste 1 miliard de dolari de Daily Variety, Kenny Ortega a dovedit excelență în toate realizarile sale de pe marele și micul ecran, scena teatrală, sau cu ocazia concertelor și evenimentelor live de mare anvergură, printre care ceremonii ale Jocurilor Olimpice.

Regizor și partener artistic al lui Michael Jackson pentru seria de concerte THIS IS IT, ca și pentru turneele anterioare cu DANGEROUS sau HISTORY, Ortega a fost în plus și prietenul, colegul de încredere și colaboratorul lui Michael Jackson timp de peste 20 de ani.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *