Press "Enter" to skip to content

Trei muzee din Arad participă la „Noaptea Muzeelor la Sate”

Prima ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate” va avea loc în 2 septembrie, în toată țara.

Prima ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, și propune publicului peste o sută de obiective, evenimente culturale și programe educative organizate de entități muzeale sau organizații private, în spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele din 32 de județe ale României, anunţă organizatorii evenimentului.

„O premieră la nivel european, noua marcă culturală propusă de Rețeaua Națională a Muzeelor invită vizitatorii să descopere o lume neștiută a spațiului rural din România: muzee și colecții muzeale, case memoriale, gospodării țărănești conservate in situ, castele, domenii nobiliare, cetăți, biserici fortificate sau de lemn, colecții de artă și istorie religioasă ale unor ansambluri mănăstirești, muzee parohiale, centre de artă, ateliere, centre culturale, mori, mausolee, hambare, centre de pompieri și multe alte atracții”, se mai arată în descrierea evenimentului care va avea loc peste două săptămâni.

Ce muzee din județul Arad participă?

În ceea ce priveşte entităţile din judeţul nostru care vor participa la Noaptea Muzeelor la Sate, avem trei muzee care s-au înscris. Casa Memorială și Colecția de artă „Eugen Popa și Eugenia Hagiu” Săvârșin va fi deschis sâmbătă în intervalul orar 17:00 – 22:00, ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. Muzeul „Zestrea Satului” din Covăsânț, care prezintă programul „Pă goșcie la Covăsânț”. Muzeul va fi deschis în data de 2 septembrie în intervalul orar 16:00 – 23:00, ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria este cel de al treilea muzeu înscris în Noaptea Muzeelor la Sate, urmând să fie deschis în intervalul orar 17:00 – 22:00, ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. „Apreciem inițiativa Rețelei Naționale a Muzeelor din România de a lansa această campanie, de a pune la dispoziția publicului părți din comunitățile rurale, cu care ne mândrim și pe care le transmitem moștenire din generație în generație. În toate cele trei muzee pot fi admirate exponate care pun în valoare părți din patrimoniul cultural al Aradului. Vă invităm să descoperiți o lume mai puțin știută, să treceți data de 2 septembrie în calendarul dumneavoastră și să vă bucurați de o călătorie în lumea satului, de o experiență inedită și cu adevărat frumoasă!”, transmite Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJ Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *