Press "Enter" to skip to content

„Lumea de la picioarele tale”, proiectat în cadrul Club fARAD

În așteptarea celei de-a zecea ediții a Festivalului de film documentar fARAD, seria de proiecții care reia lunar o parte dintre titlurile importante ale edițiilor trecute ale fARAD revine la Cinema Arta.

Club fARAD readuce pe marele ecran „Lumea de la picioarele tale“, regizat de Jeremy Workman, prezentat în premieră în România în deschiderea fARAD 2019 (SUA, 2018, 95’).

Filmul va putea fi văzut joi, 28 septembrie, de la ora 19:00, la Cinematograful „Arta” din Arad.

„Lumea de la picioarele tale” (The World Before Your Feet) spune povestea neobișnuită a lui Matt Green, care a renunțat la locul său de muncă, la apartament și la majoritatea bunurilor sale, pentru a face un experiment: să străbată integral străzile New York-ului. Fără să știe exact din ce motiv, de peste șase ani a parcurs mai mult de 13.000 kilometri de bulevarde, străzi și alei, descoperind frizerii și parcuri, cimitire, plaje și poduri, dobândind o cunoaștere profundă a istoriei orașului și a diversității locuitorilor săi. Un documentar captivant care ne provoacă să ne (re)aplecăm asupra locurilor pe care le considerăm familiare. Cât de bine cunoaștem orașul în care trăim, istoria și locuitorii lui?

Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad.

Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Insula 42 (anterior Asociația Film ETC – producător general Oana Radu și consultant artistic Mihai Chirilov).

Co-fondatori: Mona Nicoară și 111 Film. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos. Club fARAD este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, cu sprijinul Insula 42.

Mai multe detalii la https://www.farad.ro/2023

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *