Press "Enter" to skip to content

Recital de orgă la Filarmonica Arad

Lukas Hasler va susține un recital de orgă la Filarmonica Arad.

„O stea în ascensiune” este titlul pe care ziarul austriac Kleine Zeitung i l-a conferit tânărului organist Lukas Hasler. O prezență luminoasă, cu o tehnică impresionantă și un repertoriu ales cu meticulozitate, al doilea solist din cadrul Festivalului Internațional TimOrgelFest va concerta marți, 3 octombrie de la ora 19.00, la Filarmonica din Arad.

Alături de lucrări de Felix Mendelssohn Bartholdy, Johann Sebastian Bach și Léon Boëllmann, Lukas Hasler va interpreta și propriile sale aranjamente: Sonata Lunii de Ludwig van Beethoven și transcrierea Sonatei în Sol Major KV 283 de Wolfgang Amadeus Mozart, aranjată pentru două piane de Edvard Grieg. Despre această lucrare, publicația The Claquers a scris în 2022 că a fost abordată de tânărul solist „cu un flair special, păstrând serenitatea, lejeritatea și strălucirea caracteristice muzicii lui W.A.Mozart.”

Suntem încântați să îl avem alături de noi pe Lukas Hasler și abia așteptăm să vi-l prezentăm în data de 3 octombrie, de la ora 19.00, la Filarmonica din Arad.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul Festivalului Internațional TimOrgelFest este liberă.

Program:

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) – Sonata pentru orgă Nr. 3 în La Major, op. 65/3
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Sonata în Sol Major, KV 283, pentru două piane de Edvard Grieg (arr. Lukas Hasler)
Ludwig van Beethoven (1770-1827) – Sonata Lunii (arr. Lukas Hasler)
Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Preludiu și Fugă în Re major, BWV 532
Léon Boëllmann (1862-1897) – Suite Gothique, op. 25

Proiectul face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Acțiune finanțată/cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.
Organizator: Asociația Culturală Timorgelfest.

Finanțatori: Centrul de Proiecte Timișoara, Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Timis, Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Parteneri: Episcopia Romano-Catolică Timișoara/Bistum Temeswar/Temesvári Egyházmegye, Biserica Adventistă Betania din Timișoara, Filarmonica Arad, Primăria Municipiului Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *