Press "Enter" to skip to content

Recital de lieduri, cu Daniel Fueter, Niklaus Kost și Ana Silvestru, la Casa Pianului

Casa Pianului Jacques Faix din Arad va găzdui, în acest sfârșit de săptămână, un recital de lieduri.

Daniel Fueter, unul dintre cei mai importanți muzicieni elvețieni ai ultimilor 50 ani, propune, alături de baritonul Niklaus Kost, un recital de lied prin care publicul arădean va descoperi capodopere ale genului de lied inspirat sau creat în spațiul elvețian.

Eveneimentul va avea loc la Casa Pianului Jacques Faix vineri, 13 octombrie, de la ora 18.00. Accesul la eveniment este liber însă, locurile fiind limitate, vă rugăm să faceți o rezervare completând formularul din acest link:https://forms.gle/UDtJfbuRvMTxzePs5

Programul va include liedurile compozitorilor Othmar Schoeck, Viktor Ullmann și Volkmar Andreae, pe versuri de Joseph von Eichendorff, Hermann Hesse, Conrad Ferdinand Meyer.

Pentru publicul meloman și nu numai, evenimentul este și un prilej de familiarizare cu atitudinea exemplară a lui Hermann Hesse, cu precădere în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și cele trei lieduri pe versuri de Conrad Ferdinand Meyer ale compozitorului Viktor Ullmann (ucis la Auschwitz), compuse în lagărul de concentrare de la Theresienstadt.

Moderatoarea evenimentului va fi pianista Ana Silvestru.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *