Press "Enter" to skip to content

Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, la Arad

Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a, ajunge la Filarmonica Arad.

            Vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, ansamblul Violoncellissimo ajunge la Palatul Culturii din Arad. Biletele se găsesc pe www.bilete.ro. Biletele pot fi achiziționate și de la casieria Filarmonicii, luni, marți și joi între 9 și 13, miercuri între 12 și 16, și în zi de concert între 17 și 18:45.

În programul concertului de la Arad se vor regăsi compoziții de Handel, Albinoni, Prokofiev, Piazzola, Offenbach, Sostakovici, melodii precum The Final Countdown sau Bohemian Rhapsody, dar și reinterpretări ale compozițiilor lui Beethoven și Mozart.

            Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

            Violoncelistul Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

            Detalii pe: www.violoncellissimo.ro

            Violoncellissimo 2023 în concert

https://youtu.be/Q_MVYuUreSM

https://youtu.be/I5eg8ETCv9Y

            Spot video Violoncellissimo

https://youtu.be/ApVp8gOAiSE

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *