Press "Enter" to skip to content

„Messa da Requiem” de Verdi, la Filarmonica Arad

Festivalul Internațional Toamna Muzicală Arădeană se încheie cu un concert exceptional: „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi.

Duminică, 5 noiembrie 2023 ora 19.00 
Sala Palatului Cultural

GIUSEPPE VERDI: MESSA DA REQUIEM

Dirijor: David Crescenzi

Soliști:

Aurelia Florian soprană

Carmen Topciu mezzosoprană

Remus Alăzăroae tenor

Beniamin Pop bas

Dirijorul corului Robert Daniel Rădoiaș

Pentru ca întreaga Italie să deplângă cum se cuvine dispariția lui Alessandro Manzoni, unul dintre cei mai importanți scriitori, gânditori și patrioți ai secolului al XIX-lea, recursul la arta și la formele ei de manifestare era inevitabil.

Echivalent cu statura unică a marelui dispărut, omagiul avea să poarte semnătura lui Giuseppe Verdi, cel care va scrie  în 1874, la împlinirea unui an de la dispariția celui considerat cu adevărat un mare erou italian, Messa da Requiem, una dintre cele mai complexe şi splendide mise pro defunctis ale artei sonore universale. O va concepe într-o formă care cuprinde cu generozitate aparatul mare de voci şi instrumente, reflectând deopotrivă tradiţia ecleziastică, lipsită de ostentaţie şi un vocabular operistic copleșitor, neașteptat de expresiv.

Messa da Requiem pentru solisti, cor și orchestră de Giuseppe Verdi, una dintre cele mai valabile confruntări dintre muzica transcendentală şi propria ei temă, moartea, ne îndeamnă la o  reîntoarcere în lumea splendidă a artei și creației italiene. La o prospectare a universului verdian, a celei mai mari opere nescrise ale genialului compozitor …

Bilete

Online: https://www.bilete.ro/categorii/cultura/filarmonica-arad/

Casieria Filarmonicii Arad

Luni 09:00 – 13:00
Marți 09:00 – 13:00
Miercuri 12:00 – 16:00
Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
În zi de concert 09:00 – 13:00;
17:00 – 18:45

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *