Press "Enter" to skip to content

Orchestra de cameră din Szeged, la Filarmonica Arad

Festivalul Internațional Toamna Muzicală Arădeană, de la Filarmonica Arad, continuă în această săptămână cu un concert susținut de Orchestra de cameră din Szeged.

Joi, 2 noiembrie 2023, ora 19.00
Sala Palatului Cultural

OPT ANOTIMPURI

Orchestra de cameră din Szeged

Dirijor: Sándor Gyüdi

István Kosztándi – violin

Szeged Chamber

Solist István Kosztándi

Program

Antonio Vivaldi  Anotimpurile op.8 nr. 1- 4;
Astor Piazzolla Cele patru anotimpuri din Buenos Aires;

Inspirat de frumusețea naturii și a peisajului italian, Antonio Vivaldi semnează în anul 1725 cel mai revoluționar ciclu de concerte din lumea barocă, o serie de patru ópusuri pentru vioară și orchestră de coarde, în care metafora și onomatopeea par de neegalat. Își vor afla însă corespondențe după mai bine de două sute de ani, în creația lui Astor Piazzolla, într-un demers inspirat de ecourile Argentinei și ale continentului sud-american .

Asociate într-o remarcabilă viziune creativă, care cucerește tot mai rapid lumea concertistică a ultimelor decenii, Anotimpurile de Antonio Vivaldi și Cele patru anotimpuri din Buenos Aires de Astor Piazzolla acoperă una dintre temele de rezonanță ale acestei toamne. Opt anotimpuri, concertul orchestrei de cameră a Filarmonicii din Szeged, marchează însă o  revedere și o întalnire de suflet cu dirijorul Sándor Gyüdi și violonistul István Kosztándi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *