Între 7 și 9 decembrie, la Arad vor avea loc mai multe evenimente dedicate educației prin artă.
„Die Blaue Stunde” – un scurtmetraj avându-i ca protagoniști pe doi foarte tineri creatori: Leonard Pabisch și Vincent Adali, va fi proiectat joi, 7 decembrie, de la ora 15.00, în sala festivă a Colegiului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad, în cadrul workshopului intitulat Create Your World, organizat de Asociația „Doar Mâine”. Proiecția va fi urmată de o discuție în timpul căreia regizorul Vincent Adali* și actorul principal – Leonard Pabisch** își vor împărtăși experiențele, gândurile și provocările întâmpinate în timpul creării acestui film.
„Într-o lume care pare că se sfărâmă precum un biscuite, doi adolescenți fac o introspecție pentru a afla care este calea echitabilă pe care poate merge o societate aflată într-o asemenea situație. „Die Blaue Stunde” dezbate conflictul interior al „generației Z”, fracționat între altruismul față de societate, descoperirea de sine și integrarea generației în contextul dinafara ecranelor. Cei doi foarte tineri creatori: Leonard Pabisch și Vincent Adali, au fost participanți la atelierele Create Your World, pavilion al Festivalului Ars Electronica Linz dedicat adolescenților și tinerilor interesați de tărâmul de intersecție dintre științele tehnice și cele umaniste.” – declară Nita Stoica, președinta Asociației „Doar Mâine”
Workshopul Create Your World marchează startul unui eveniment artistic complex, desfășurat în intervalul 7 -9 decembrie și găzduit de Laborator Speculativ DM, (str. Gh. Lazăr 11, Arad). Este vorba despre „Weekendul educației prin artă”, evenimentul final al proiectului Post-educația. Pedagogii ale crizei 2023, demers purtând amprenta Asociației „Doar mâine”.
„În perioada 7-9 decembrie, vom organiza un atelier cu Diana Serghiuță, vom vernisa o expoziție cu rezultatele proiectului, ale atelierelor desfășurate pe parcursul anului, o prezentare a experiențelor participantelor Ileana Aciocârlănoaei și Alexandra Irimia în programul Youth Exchange al Festivalului Ars Electronica. Ca parte a stației Orizonturile cunoașterii din cadrul programului TM2023, vom avea ca invitați în cadrul expoziției partenerii noștrii Foc și Pară (Indecis) și Minitremu din Timișoara care vor expune o serie de rezultate ale proiectelor În afara școlii și Culture Quest, desfășurate anul acesta.” – declară Nita Stoica.
Găsiți programul complet al evenimentului pe: http://www. posteducatia.ro
Proiectul „Post-educația. Pedagogii ale crizei” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
*Leonard Pabisch este un adolescent care a crescut la o fermă dintr-un sat în Austria. În acest context Leonard a creat o legătură specială față de animalele crescute acolo, acestea fiind o componentă importantă în modelarea intereselor sale din viață. În prezent Leonard este ucenic în mecatronică și în viitor intenționează sa studieze Fizica la Viena.
**Vincent Adali are 17 ani, iar până la această vârstă a reușit să asimileze un impresionant bagaj de cunoștințe tehnice din domeniul cinematografic. Ghidat de tatăl său care este fotograf de profesie, Vincent a dezvoltat o serie de aptitudini practice și creative în zona filmului, până la această vârstă Vincent realizând două scurt-metraje.
Be First to Comment