Press "Enter" to skip to content

Spectacolul „Doctorul”, regizat de Andrei Șerban, la teatrul arădean

Spectacolul „Doctorul”, regizat de Andrei Șerban, cu actrița Éder Enikő în rol principal, se va juca la Teatrul Clasic „Ioan Slavici Arad.

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara este programat în data de în 21 noiembrie 2023, de la ora 19.00.

Doctorul

Regizor: Andrei Șerban
Traducere de: Ferenc André
Durata: 3h cu o pauză

Sinopsis

Textul lui Robert Icke este, de fapt, adaptarea piesei „Profesorul Bernhardi” de Arthur Schnitzler (1912): Ruth Wolff, medic și cercetător de renume, este înlăturată din domeniul medical în urma deciziei luate pentru a proteja o pacientă minoră muribundă. Acest caz declanșează o avalanșă de reacții agresive și comentarii părtinitoare, care oglindesc regulile corectitudinii politice și cultura woke din lumea contemporană polarizată, o lume divizată în triburi, în „noi sau ceilalți”, în care moralitatea se creionează în funcție de circumstanțe. Rețelele sociale ne impun cum să traim, cât și identitățile rasiale, sexuale, politice sau de gen. Lucruri despre care n-ai voie să vorbești la serviciu de frică să nu fii anulat, se pot discuta în siguranță în teatru: putem risca să ne confruntăm cu prejudecățile și minciunile acestei lumi.

Spectacolul va fi supratitrat în limba română și engleză.

Bilete

Biletele se pot cumpăra de pe http://www.eventim.ro și de la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *