Press "Enter" to skip to content

Bienala Internațională de Artă, Meeting Point 2023, la Arad

Timp de trei luni, la Galeria Națională Delta, Galeria Alfa și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” se desfășoară cea de-a IX-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă, Meeting Point 2023.

Începută cu prima ediție în 2005, Bienala de la Arad continuă să fie un punct de referință pentru mișcarea artei la nivel național, dar și internațional, bucurându-se în continuare de o bună colaborare mai ales cu orașul Pécs din Ungaria.

Cei 180 de artiști care participă cu lucrări la ediția din acest an provin din România, Italia, Ungaria, Serbia, Israel, Germania, Franța și Polonia.

Bienala Internațională de Artă Meeting Point este deschisă pentru toţi artiştii plastici membri titulari şi stagiari ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, precum şi artiștilor profesioniști din străinătate, iar selecția lucrărilor de artă (pictură, sculptură şi grafică) s-a făcut în urma înscrierilor la expoziţie în perioada 3 – 17.10.2023, dar – conform regulamentului – organizatorii își rezervă dreptul de a invita nominal și câteva personalități artistice care au un merit direct sau indirect în susținerea acestui eveniment de-a lungul celor existenței sale.

Partenerii evenimentului sunt Uniunea Artștilor Plastici din România, Centrul Municipal de Cultură Arad, Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad – Facultatea de Design și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 10 februarie 2024.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *