Press "Enter" to skip to content

Radu Dinulescu își lansează cartea la Arad

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” va găzdui lansarea volumului „Confreria Tropicana – romanul unei generații oprimate”, semnat de Radu Dinulescu.

Evenimentul va avea loc în 21 martie, începând cu orele 15:00.

”Om de teatru și literat polivalent, Radu Dinulescu iubește scena și iubește scrisul. Și nu doar atât! Este just apreciat ca scenarist, traducător, director de teatru, coordonator a numeroase proiecte culturale europene, profesor de teatru, creator și inventator al unor păpuși-persoane gigant și care alegorice, coordonatorul și inițiatorul primelor spectacole de teatru 3D din lume, implicat în fenomenul teatral din întreaga lume. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1980, a devenit cel mai tânăr regizor care a primit premiul ATM (Asociația Oamenilor de Teatru și Muzică), echivalentul premiului UNITER, la numai 24 de ani… Dovedind o inovatoare viziune regizorală, își împărtășește experiența creând spectacole de mare succes în toate țările lumii.

Iubind scrisul, lectura și cartea, despre care afirmă că „are o anumită radiație, o lumină aparte”, Radu Dinulescu abordează proza printr-un original spectru imagistic cultural, pe care îl integrează cu succes în primele sale două romane, „Tegument” și „Diversiune în eter”. Volumul „Confreria Tropicana”, apărut la editura Creator din Brașov, continuă epopeea romanului secund, printr-o viziune inedită axată în mare parte pe biografia autorului, Radu Dinulescu scriind romanul „unei generații oprimate”, împletind perioada „glorioasă” a cincinalului ’71-’75, „în care s-a dovedit că societatea de tip comunist este o uriașă cacealma” cu „multe lucruri reale, care aș fi vrut să fie fictive… și, mai ales, multe lucruri fictive pe care aș fi vrut să le trăiesc în realitate” – se spune în prezentarea evenimentului.

Despre perspectivele individuale și colective ale unei societăți marcate de dificultăți și restricții va vorbi criticul de teatru, jurnalist și scriitor Gabriela Lupu, alături de Cristina Kuschausen, profesor de limba și literatura română, iar o incursiune literară în complexul univers literar al lui Radu Dinulescu va fi „pusă în scenă” în Sala de Artă și Multimedia a Bibliotecii arădene, printr-o inedită invitație la lectură susținută de Mariana Tofan și Ioan Peter, actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *