Press "Enter" to skip to content

„Meșterul Manole – Opera Rock”, la Filarmonica din Arad

„Meșterul Manole – Opera Rock” este o producție a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, iar compoziția și aranjamentul muzical aparțin lui Josef Kappl, fost bassist al formației Phoenix.

Spectacolul ajunge la Filarmonica Arad, în data de 21 aprilie, de la ora 19.00.

„Meșterul Manole – Opera Rock” este o experiență captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești. Cu o interpretare modernă și puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoționant și captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice și a unei distribuții talentate, spectacolul își propune să treacă dincolo de limitele timpului și să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradictoriile lumii sale. Cu scene dramatice, momente intense și o muzică care îmbină elemente contemporane cu influențe din folclorul românesc, “Meșterul Manole – Opera rock” surprinde esența trăirilor umane profunde și a luptei interioare a personajelor. Această producție reprezintă o călătorie emoțională și sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul și pasiunea pentru creație se întâlnesc într-un tablou fascinant.

„Opera reprezintă o lucrare muzicală amplă, pe un libret scris în anii ’70 de Victor Cârcu. Această lucrare poate fi prezentată atât sub forma operei clasice, cât și sub formă concertantă. Nașterea «Meșterului Manole» a fost la fel de grea ca și realizarea construcțiilor acestuia. Greutatea a constat, în primul rând, în găsirea limbajului muzical care să fie în concordanță cu textul. În momentul în care am găsit acest limbaj, de inspirație folclorică, bineînțeles, am început lucrul, care a durat din 2008 până astăzi (2013), cu o întrerupere de doi ani.” – Josef Kappl.

Conducere muzicală: Constantin Grigore

Soliști:

Florin Budnaru – Manole
Daniela Bucșan – Miruna
Florin Ganea – Povestitor

Trupa Rock:

Josef Kappl – Chitară bas
Nicu Patoi – Chitară
Marcel Moldovan – Tobe

Voce prezentator: Valentino Tiron

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Bilete:

Online: https://www.more.com/mainnavigation/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%82/mesterul-manole—opera-rock624117c4-e76b-42f1-9eb/

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *