Press "Enter" to skip to content

Opt workshop-uri și 40 de spectacole, la Festivalul de Teatru Underground

Pregătirile pentru Festivalul de Teatru Underground sunt în toi. Managerul Hub-ului cultural mARTA, Ovidiu Balint, a dezvăluit detalii despre mult-așteptatul eveniment, care se află la cea de-a XIV-a ediție.

Festivalul de Teatru Underground se va desfășura, în mai multe locații din Arad, în perioada 31 mai – 9 iunie. Timp de zece zile, la Arad se vor juca 40 de spectacole, din România, Anglia, Spania, Belgia și Franța și vor avea loc opt workshop-uri susținute de profesioniști în domeniul cultural. ”Vom avea personalități importante ale teatrului prezente la festival. Pot spune că sunt vedete de calibru internațional. Vorbesc aici despre Maia Morgenstern și Marcel Iureș, care vor fi prezenți la Arad cu două spectacole.” – a spus managerul Hub-ului mARTA.

În ceea ce privește programul spectacolelor, locațiile și prețul biletelor și abonamentelor, Ovidiu Balint a precizat că acesta va fi publicat pe site-ul evenimentului cât de curând. ”Pot să spun doar că se vor juca spectacole în Club Flex, la Teatrul de Marionete și fostul Galleria Mall. Vom reveni  cu detalii legate de celelalte spații în perioada următoare. Am fi vrut să putem include și Teatrul Vechi pe această listă, chiar am trimis o hârtie proprietarilor, dar nu am primit absolut nici un răspuns.” – a declarat Balint.

WORKSHOP-URI

Actorie

Coordonator: Florin Piersic Jr

Florin Piersic Jr. susține la Arad în perioada Underground Festival un workshop de actorie care se va finaliza cu un spectacol de teatru.
Workshop-ul se adresează actorilor profesioniști.

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/florin-piersic-jr/

Atelier de Teatru Forum pentru adolescenți

Coordonator: Anca Doczi Luchian

Teatru Forum este o formă de teatru aplicat care te ajută să explorezi subiecte importante pentru tine și pentru comunitatea ta, folosind interactivitatea ca mijloc de exprimare și schimbare. În cadrul atelierului, participanții vor avea ocazia să fie creatori și activiști în același timp; vor prelua rolul de actor/actriță, regizor/regizoare, dramaturg/dramaturgă și…spectator/spectatoare.

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/teatru-forum/

Dans – Corpul amprentă. 

Coordonator: Andreea Duță

Acest atelier se adresează tuturor celor interesați să exploreze corpul ca instrument de creație și interpretare artistică. Atelierul propune investigarea corpului în raport cu spațiul și sunetul, și dezvoltarea unor trasee creative.

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/corpul-amprenta/

We’re in this together

Coordonatori: Anamaria Feraru (actriță, dramaturgă), Paula Dunca/ Paula Dunker(poetă, actriță, regizoare, dramaturgă și coregrafă), Răzvan Omotă (actor, performer, autor de texte de teatru, poet), Dan Vasile (regizor de teatru si operă).

Acest workshop isi propune sa puna laolalta povestile fiecaruia dintre actorii/perfomerii partcipanti in proiect pentru a crea un performance despre inevitabilitatea puntilor ce ne leaga.

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/were-in-this-together/

Între reclamă și protecția consumatorului

Workshop cu Victor Scoradeț

Workshopul își propune să dezbată atât condiția criticii de teatru, cât și pericolele, nu puține, care îi pândesc pe cei ce o practică, abătându-i de la misiunea lor cea mai importantă: protecția consumatorului. Care, după cum se va vedea, protejează în ultimă instanță și teatrul, și pe creatorii lui. Vor fi discutate, desigur, și căile de surmontare a obstacolelor.

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/cronica/

 Atelier de actorie de film – “ARAD. Platou de Cinema”

Coordonator: Julien Javions

Educația cinematografică este un instrumente care stimulează autocunoașterea și participarea la viața comunității. Cinematograful – în calitatea sa de artă, dar și în cea de tehnologie, în cea de limbaj, de cultură populară, de instrument de arhivare a realității – e o prezență fără de care istoria recentă e de neconceput.
Participanții la “ARAD. Platou de Cinema” vor fi timp de câteva zile actori, scenariști, cameramani, sunetiști, regizori.

Echipa fiecărui coordonator va realiza la finalul zilelor de atelier, un set de filme de ficțiune sau documentar în funcție de mentorul ales.

Atelier de film documentar / de non-ficțiune

Coordonator: Carmen Lidia Vidu

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/arad-platoul-de-cinema/

Atelier de fotografie alternativă

Coordonator: Mario Ianculescu

Tema: Portret expresionist, actor si personaj
Atelierul urmăreste readucerea în contemporaneitate a unei tehici de imprimare a fotografiei cu ajutorul sărurilor de metale prețioase, respectiv a sărurilor de platină și palladium, proces brevetat in 1870 de către chimistul englez William Willis și utilizat la acea vreme de fotografi celebri precum Ansell Adams.

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/atelier-de-fotografie-alternativa-tehnica-platinum-palladium/

Atelier – Elemente de baza in compozitia sau  ilustratia muzicală a proiectelor de teatru, film sau televiziune cu Gabriel N. Basarabescu

  • Discuții  aplicate privind stilul, forma, melodică și ritmul necesare, obținerii rezultatului dorit .
    •Discuții aplicate privind tehnicile de lucru, instrumente, softuri, efecte, mixaj și mastering .
    Discuțiile și practica se vor desfasura  cu ajutorul a două softuri  – Cubase 12 ( + Halion si Kontakt – cu diverse librării ) și Vegas Pro 11 .

Detalii aici https://undergroundfestival.ro/soundtrack/

ÎNSCRIERI PENTRU FESTIVALUL DE FILM INDEPENDENT

Hub Cultural mARTA organizează prima ediţie a Festivalului de film independent UNDERGROUND”, în perioada 03 – 09 iunie 2024.

Festivalul va avea o singură secţiune denumită, secţiunea de film independent. În această secţiune sunt eligibile filmele independente de ficţiune, de animaţie, documentar, experimental, sau combinaţii ale acestor genuri cinematografice.

Detalii despre acest worksop găsiți aici https://undergroundfestival.ro/film-independent/#

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *