Press "Enter" to skip to content

Târgul de Paști de la Arad, în Piața Catedralei

Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad vor organiza, în perioada 26 aprilie – 7 mai 2024, o nouă ediție a Târgului de Paști.

Acesta se va desfășura în Piața Catedralei Ortodoxe Vechi, care a fost modernizată printr-un proiect de regenerare urbană.

Aici vor expune și vor vinde produse în jur de 40 de comercianți: meșteri populari, artiști plastici ce realizează și comercializează produse handmade și de artă meșteșugărească, în special specifice sărbătorilor pascale: ouă încondeiate, icoane pe sticlă și lemn, sculpturi în lemn și piatră, aranjamente florale, obiecte decorative, obiecte de ceramică, produse artizanale, obiecte de sticlă etc.

De asemenea, vor fi prezenți producători și comercianți de produse alimentare, specifice perioadei pascale: pască, cozonac, kurtos, plăcinte, prăjituri dar și langoși, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri.

Pe platoul din fața Catedralei Ortodoxe Vechi vor fi amplasate decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale.

Activitățile de producere și de comercializare a produselor se vor derula în căsuțele puse la dispoziție de Centrul Municipal de Cultură Arad și în food-trucks.

De asemenea, va fi amenajată și o zonă specială dedicată copiilor cu loc de joacă, carusel, tobogane și nelipsita căsuță unde se vor desfășura ateliere de creație.

Una dintre atracțiile Târgului de Paști va fi roata panoramică.

Programul târgului va fi, zilnic, între orele 12.00 – 23.00.

De vineri, 24 aprilie până în 1 mai, între orele 19.30 – 20.30 vor avea loc concerte de pricesne și cântece religioase susținute de grupuri vocale, coruri și artiști locali.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *