Press "Enter" to skip to content

Daniel Funeriu, Mircea Vasilescu și Andrei Pleșu vin la Arad

În perioada 3 – 7 aprilie, la  Conferințele Dilema veche, titulatura sub care se defășoară ediția a V-a a Festivalului de științe umaniste.

Primii invitați confirmați ai Conferințelor Dilema veche, titulatura sub care se defășoară la Arad, între 3 și 7 aprilie 2019, ediția a V-a a Festivalului de științe umaniste, sunt trei personalități publice de anvergură, toate trei incluse pentru prima dată în programul evenimentului arădean.

Astfel, Daniel Funeriu, reputatul cercetător științific născut la Arad, fost europarlamentar și ministru al educației, se va întâlni cu publicul în seara zilei de miercuri 3 aprilie. Daniel Funeriu va deschide șirul conferințelor cu o expunere al cărei miez va fi, în mod sigur, savuros și provocator: despre ideea europeană și flagelul prostiei.

Al doilea invitat confirmat este Mircea Vasilescu, profesor universitar, scriitor și fost redactor-șef al revistei Dilema veche. Conferința profesorului Mircea Vasilescu poartă titlul Cultură națională sau cultură europeană? Despre ce vorbim când nu ne înțelegem, întâlnirea cu publicul având loc în seara de vineri, 5 aprilie. Totodată, în programul complet al evenimentului este inclusă și lansarea celui mai recent volum semnat de Mircea Vasilescu, Cultura română pe înțelesul patrioților, apărută recent la editura Humanitas.

Andrei Pleșu, un invitat mult așteptat de publicul arădean încă de la primele ediții ale festivalului umanioarelor, este personalitatea care va încheia Conferințele Dilema veche în seara de duminică, 7 aprilie. Andrei Pleșu va susține un dialog public moderat de Sever Voinescu, redactorul-șef al Dilemei vechi, un dialog așezat sub titlul: Anti-europenismul european.

Organizatorii precizează că evenimentele se vor desfășura în sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad (conferințele lui Daniel Funeriu și Mircea Vasilescu) și în sala de concerte a Filarmonicii de Stat (întâlnirea cu Andrei Pleșu). Mai multe detalii despre invitați, ca și programarea pe ore a evenimentelor publice ale festivalului, vor fi comunicate în curând.

Festivalul de științe umaniste, desfășurat la Arad între 3 și 7 aprilie 2019, și a cărui a cincea ediție se desfășoară sub prestigioasa titulatură a Conferințelor Dilema veche, este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad și organizat în parteneriat cu GMMC și revista Dilema veche.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *