Press "Enter" to skip to content

“O vară rock’ n’ roll” la Cinema Arta

Musical-ul sovietic PUNK al controversatului regizor rus Kirill Serebrennikov va avea premiera la Arad vineri, 12 aprilie, începând cu ora 20.00.
Aflați mai multe despre scena muzicală underground din perioada comunistă a Rusiei anilor ’80, o scenă care seamănă izbitor cu cea din România aceleași perioade, de la unul dintre cei mai vehemenți critici ai lui Putin – Kirill Serebrennikov, care nu a putut participa la premiera filmului său la Cannes, fiind în arest la domiciliu.

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, ”Leto” / ”O vară rock’n’roll” vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Ţoi, realizând astfel un portret de excepție al scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Regia: Kirill Serebrennikov
Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră la Cannes 2018
Trofeul Nika pentru cea mai bună regie la gala premiilor Academiei Ruse de Film 2019.
Durata: 126 min.
AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani

Sinopsis:
Leningrad, o vară la începutul anilor ’80. Scena rock este în fierbere. Viktor Tsoi, un tânăr muzician crescut, ca atâția alții, cu muzica celor de la Led Zeppelin sau cu cea a lui David Bowie, vrea să-și facă un nume. Întâlnirea cu idolul său, Mike, și iubita lui, frumoasa Natașa, îi va schimba cursul destinului. Împreună vor să construiască legenda lui Viktor, cea care îl va face nemuritor.

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10 – 17, vineri, între orele 10 – 14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:
– 12 lei preț întreg
– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *