Press "Enter" to skip to content

Radu Afrim și Catinca Drăgănescu, la Festivalul Internaţional de Teatru Nou

Festivalul Internaţional de Teatru Nou continuă, în această seară (12 mai), cu spectacolele “Dansul Delhi”, în regia lui Radu Afrim și “Lumea dinăuntru”, regizat de Catinca Drăgănescu.

Duminică, 12 mai

Ora 19.00, Sala Mare 
Dansul Delhi de Ivan Vîrîpaev
Regia: Radu Afrim

Distribuția: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dan Prisacariu, Pușa Darie, Livia Iorga, Marina Munteanu
Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

Sinopsis:

 “Dansul Delhi poate fi văzut ca un spectacol format din şapte piese într’un act (cu titluri scrise înainte de fiecare piesă) însă eu nu exclud nici varianta unei singure piese în şapte acte. Am repetat împreună cu actorii ţinând cont de ambele posibilităţi. Uneori, la repetiţii, stăteam cu toţii pe malul heleşteului unei logici ademenitoare gata să intram în apa lui care-ţi trece peste cap  şi peste mâini, deşi aveam în spatele nostru o mare de posibilităţi. Aceasta e o piesa despre inimă, nu despre creier. Este despre a-ţi asculta bătăile inimii. Tot timpul. Pentru ca aceasta e muzica pe care noi dansăm. Poveştile lui vîrîpaev sunt spuse în buclă / în loop destinele şi cuvintele se repetă sunt aceleaşi întâmplări cu alte trupuri care se învârt ca în tabloul lui Burne-Jones on the whell of fortune şi din când în când mai coboară pe insula morţii pentru o moarte mai scurtă sau mai lungă” – Radu Afrim.

Ora 21.30, Sala Studio 
Lumea dinăuntru de John Elsom
Regia: Catinca Drăgănescu

Distribuția: Valentina Zaharia
unteatru, București

Sinopsis:

O femeie zace captivă în propriul corp. Poate doar să clipească: o dată pentru „da”, de două ori pentru „nu”. Dar mintea ei o poartă departe, înapoi în copilărie, o aduce în fața morții și o coboară în necunoscutul propriei ființe. Ce îi este dat să descopere?

Biletele la Festivalul Interanţional de Teatru Nou costă 20 de lei / spectacol şi pot fi cumpărate de la casieria teatrului sau online de aici https://www.biletmaster.ro/ron/Festival/58001234/Festivalul-International-de-Teatru-Nou?fbclid=IwAR2C1T35abZU0eN9zjaEcLGY5JjiA1fmqNIc0yyF3qSV7cJvMsBHnvpEe0U

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *