Press "Enter" to skip to content

„Filme în concert“, ediția a II-a, la cinematograful din Grădiște

Un spectacol de muzică și imagine va avea loc la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme și teatru de păpuși, are ca scop diversificarea activităților cultural artistice în oraș.

Evenimentul intitulat „Filme în concert“ va avea loc vineri, 7 iunie 2019, de la ora 19.00 și a fost gândit după modelul cine-concertelor. Premiera evenimentului a avut loc în 23 martie 2019, iar la nici trei luni de la lansare, cererea din partea publicului este atât de mare încât organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Arad, au decis ca acesta să fie reluat.

Astfel, pe scena cinematografului va fi prezentat un recital de muzică din filme al cvartetului Adagio, în timpul căruia, pe ecran vor putea fi urmărite cele mai bune imagini din filme celebre.

Organizatorii, împreună cu artiștii care formează cvartetul Adagio au selecționat 12 filme celebre, care au umplut sălile de cinematograf, din care au ales imagini reprezentative, care scot în evidență, pe lângă talentul artiștilor, imaginea de film, un domeniu vocațional de exprimare creatoare, dar și muzica de film. Evenimentul poate fi considerat un tribut adus acelora care își aduc contribuția la realizarea unui film și care, de cele mai multe ori, nu sunt cunoscuți și apreciați cum se cuvine: regizori de imagine, regizori de montaj, ingineri de sunet, editor de sunet și nu numai.   

Printre filmele selecționate se află: „Romeo și Julieta“, „Lista lui Schindler“, „Gladiatorul“, „Titanic“, „Pirații din Caraibe“, „Parfum de femeie“.

În timp ce pe ecranul cinematografului vor rula imaginile din filme, cei patru membri ai cvartetului Adagio vor interpreta, live, partituri din aceste filme.

Rezervări de locuri se pot face la numărul de telefon 0740 946 821 și la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com
Biletul de intrare va costa: 15 lei – preț întreg și 5 lei – preț redus pentru elevi, studenți și pensionari.

Mai multe detalii despre rezervarea locurilor, biletele de intrare și nu numai la adresele: www.cmcarad.ro/evenimente, https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturaArad/ şi   https://www.facebook.com/Cinematograf-Grădiște

Evenimentul „Filme în concert“ este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad și face parte dintr-un proiect care are ca scop revitalizarea cinematografelor din Arad și transformarea acestora în mini-centre culturale.

Proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“ se adresează persoanelor care locuiesc în cartierele municipiului care își doresc să participe la evenimente cultural-artistice și care, din diverse motive, nu reușesc să ajungă la instituțiile culturale care au sălile de spectacol în centrul orașului.

La baza acestei inițiative a stat realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).

Despre Cvartetul Adagio

Cvartetul Adagio, o prezență profesionistă pe scena locală, compus din patru tineri absolvenți ai Facultăților de Muzică din Cluj și Timișoara – Marina Lei, Floriana Cenădan, Gavril Cenădan și Romeo Sălăjan.

Aceștia și-au propus și au reușit să ofere o înfățișare „modernă“ conceptului clasic de „cvartet de coarde“, prin abordarea unui repertoriu diversificat: muzică de film, tangouri, valsuri, ragtime-uri, muzică de divertisment, ambientală, muzică de jazz și cafe-concert.

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *