Press "Enter" to skip to content

“Sunset”, în premieră la Cinema Arta

După succesul fulminant pe care l-a avut cu debutul său “Son of Saul”, pentru care a obținut Premiul Oscar, regizorul László Nemes revine cu o nouă dramă cu valenţe istorice. “Sunset” (“Apusul”) va avea premiera vineri, 21 iunie, începând cu ora 20.00, la Cinema Arta.
“Sunset” este un film despre civilizația la răscruce. În inima Europei, în vremea apogeului progresului și a tehnologiei, povestea personală a unei domnișoare devine reflexia procesului în sine, nașterea secolului XX. Filmul a fost prezentat în premieră la Veneția în 2018, unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI.

Sinopsis:
1913, Budapesta, în inima Europei. Tânăra Irisz Leiter sosește în capitala Ungariei cu mari speranțe de a lucra ca modistă la legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților săi părinți. Totuși, este trimisă înapoi de noul proprietar, Oszkár Brill. În timp ce pregătirile sunt în floare la magazinul de pălării Leiter pentru a găzdui invitați de cea mai mare importanță, un bărbat vine brusc la Irisz, câutând o anume pălărie Kálmán Leiter.
Refuzând să părăsească orașul, tânăra urmărește pașii lui Kálmán, singura ei conexiune cu un trecut pierdut. Invitatul ei o aduce din străzile întunecate din Budapesta, unde numai magazinul de pălării Leiter strălucește, în tumultul unei civilizații care se află în plin declin.

Regia: László Nemes
Cu: Juli Jakab, Vlad Ivanov
Durată: 142 minute
AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com

Preț bilete:
– 12 lei preț întreg
– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *