Press "Enter" to skip to content

”Ziua universală a iei”, sărbătorită la muzeu

”Ziua universală a iei” este sărbătorită în acest weekend, la muzeul din Arad, iar intrarea este liberă pentru toţi vizitatorii îmbrăcaţi în ie sau costum popular.

Program

Sâmbătă – Duminică

09.00-17.00

La PALATUL CULTURAL Arad (intrarea dinspre Parcul Copiilor) vă invităm să descoperiți ”MINUNILE STUPULUI” în expoziția Științele Naturii, dar și tradițiile populare românești și meseriile uitate din lumea satului arădean, prezentate în filmele documentare, premiate la festivalul național de film etnografic. 
Proiecția filmelor etnografice va avea loc în expoziția de istorie:
FURCAŞII DIN AVRAM IANCU
MEȘTERII OLARI DE LA TÂRNĂVIŢA
MORI ȚĂRĂNEȘTI PE APĂ ÎN JUDEŢUL ARAD
CULTURA PÂINII
Autori: Gabriel Hălmăgean, Sorin Sabău, etnografi.

La MUZEUL DE ARTĂ Arad este deschisă expoziția ”UN ALB SURÂS”, semnată de DOINA MIHĂILESCU și expoziția de pictură ”PICTORUL EUGEN POPA – 100 DE ANI DE LA NAȘTERE”. 
Cu origini în zona Săvârșinului, călător prin lume,Eugen Popa este reținut de istoria artei românești drept pictor, colorist prin excelență (îndeosebi în peisaje și naturi moarte), și grafician. 
În urma acordului cultural între România şi China artistul Eugen Popa si sotia sa Eugenia Popa Hagiu au lucrat la Academia de Arte Plastice din Hangzhow, operele celor doi artisti fiind expuse la Beijing. Pentru întreaga activitate i s-a decernat “Diploma de onoare” şi “Meritul Cultural Chinez”.

La SALA ”CLIO”, artiștii fotografi de la Fotoclub Arad prezintă expoziția de fotografie din IRAN.

MUZEUL ORAȘULUI LIPOVA prezintă publicului, cu prilejul Zilei Universale a Iei, expoziția fotografică LIPOVA ȘI SATELE DE PE VALEA MUREȘULUI.

MUZEUL MEMORIAL DIN ȘIRIA vă invită să descoperiți lumea satului din Podgoria Aradului, în scrierile lui IOAN SLAVICI și muzica lui EMIL MONȚIA.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, și a fost inițiată în anul 2013 de Comunitatea online La Blouse Roumaine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *