Press "Enter" to skip to content

Proiecţie KineDok la Turnul de Apă

Începând din 30 iulie, proiecţiile de film documentar KineDok se mută de la Cinema Arta la Turnul de Apă Arad (în aer liber). Intrarea liberă.

Marţi, 30 iulie, ora 21.30

BROTHERS / FRAȚII
Regia: Aslaug Holm
Producție: Norvegia
Durata: 101 min.

Sinopsis:

Documentarul prezintă relația apropiată dintre doi frați. Markus (14) și Lukas (11) locuiesc într-o casă veche, cu pereți galbeni, în centrul orașului Oslo. În apropierea locuinței lor, curge un râu. Un rai pe pământ în inima unui mare oraș. Copacii cresc înalți străpungând cerul, iar pe sub ei susură întunecat și ademenitor apa. Aici cresc cei doi frați, cu visurile și năzuințele lor pentru viitor. Lui Markus îi place fotbalul și își dorește să devină un profesionist al sportului. Îl joacă încă de la vârsta de cinci ani și nu există altă echipă mai bună decât Liverpool. Filmul ne înfățișează lupta dusă de el și pasiunea de care dă dovadă pentru a-și atinge scopurile. Lukas e cel cu o fire filosofică căruia îi place să se gândească la tot felul de lucruri – despre lumea din jur, despre el însuși și despre sensul vieții: „Mami, ce o să se întâmple cu visurile mele după ce mor, o să rămână în viață?”. Acest documentar intim și personal este filmat de mama lor. Aslaug Holm realizează atât imaginea, cât și regia filmului, propunându-și să pătrundă în lumea autentică a copiilor și să găsească adevărul și esența vieții.

Trailer: https://youtu.be/6irc0MZcqpg

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația CitiZenit.

www.oneworld.ro
www.kinedok.net
www.citizenit.ro

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *