Press "Enter" to skip to content

Două filme în Grădina de vară de la Arta

Ultimele proiecții din Grădina de vară, în acest an, sunt comedia emoționantă The Upside/ Asistent de (ne)voie și drama actuală SAF, o producție turco-română și germană.

Vineri, 13 septembrie, de la ora 21:00,  vă invităm în grădina de vară a cinematografului Arta, pentru a ne destinde împreună și a râde copios. Phillip Lacasse (Bryan Cranston) este un miliardar din Park Avenue care a paralizat în urma unui accident din timpul unui zbor cu planorul. Dell (Kevin Hart) este un fost condamnat, recent eliberat din închisoare, și care are nevoie de un loc de muncă și un nou început. Din lumi diferite, Phillip și Dell formează o legătură improbabilă, trecând peste diferențele dintre ei și câștigând o înțelepciune neprețuită în acest proces, oferindu-și unul altuia un sentiment de pasiune pentru toate posibilitățile vieții. Comedia este bazată pe filmul francez „The Intouchables” și inspirată din fapte reale.

Ulterior, în 14 septembrie, de la ora 21:00, vom urmări situația conflictuală în care se află Kamil (Erol Afsin) și soția sa (Saadet Aksoy), într-un district al Istambulului. SAF, în regia lui Ali Vatansever, prezintă cum transformarea urbană a districtului Fikirtepe din Istanbul face una cu pământul comunitățile sărace, iar refugiații sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate. Kamil și soția lui, Remziye, riscă să își piardă casa. Rămas de mult fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un șantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuiește. Tensiunea evenimentelor îl schimbă pe Kamil.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *