Press "Enter" to skip to content

Concert extraordinar “Violoncellissimo“ la Arad

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo”  ajunge la Filarmonica de Stat Arad, în 7 octombrie, de la ora 19.00, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa.

În 2013 și 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Paris, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018, Violoncellissimo la  Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing si Washington, în 2018 şi 2019.

În 2019, turneul „Clasic la puterea a treia“ înseamnă povestea unei familii… profesionale. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele „Violoncellissimo“ şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia „extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară – cu recente apariţii notabile la Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing şi Washington, dar şi într-o apariţie surprinzătoare în finala de la… Românii au talent.

În acest turneu național în premieră, „Violoncellissimo“ va aduce în fața publicului, alături de Marin Cazacu o parte dintre cei mai buni tineri violonceliști din România, artiști care au deja la activ numeroase prezențe naționale și internaționale de mare succes.

Program muzical

Johann Schrammel – Marş

Tomaso Albinoni – Adagio

Georg Friedrich Haendel         – Passacaglia

David Popper – Poloneza

Heitor Villa Lobos – Andante

Constantin Dimitrescu – Dans Ţărănesc

Cornelia Tăutu – Da capo

Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez !

Ramin Djawadi – Game of Thrones

Carlos Gardel – Por una cabeza

Astor Piazzolla – Oblivion şi Libertango

Suita folclorică românească

Consuelo Velasquez – Besame mucho

Wilhelm Kaiser Lindemann – Mambo

Sabin Păutza (aranjament) – The Final Countdown

https://youtu.be/TwpbjyoZgr8

Biletele de intrare costă 12 lei – preț întreg și 5 lei – preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari) și se pot cumpăra de la casieria Palatului Cultural după următorul program:
Luni: 9.00 – 13.00
Marți: 9.00 – 13.00
Miercuri: 12.00 – 16.00
Joi: 9.00 – 13.00 și 17.00 – 19.00

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *