Press "Enter" to skip to content

Filmele săptămânii la Cinema Arta

Se anunță zile pline de filme și invitați speciali la cinema Arta, în această săptămână fiind programate patru pelicule.

Joi, 7 noiembrie, ora 19.00
RAVING IRAN
Regia: Sussane Regina Meuers | Elveția | 2016 | 84 min.

Sinopsis:

Anoosh și Arash sunt doi DJ din Iran. Îşi spun „Lamă şi Barbă“ şi împreună se află în centrul scenei underground techno din Teheran. Într-o ţară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul și prin urmare „satanică“ – cei doi fac eforturi să găsească un printer unde să-și poată tipări coperta CD-ului neaprobat oficial şi să convingă o angajată a Ministerului Culturii şi Identităţii Islamice că nu e nici o problemă că solista are piercing-uri.

În încercarea de a evita raidurile şi aresturile poliţiei moralităţii, cei doi organizează petreceri techno rave în deşert – cu mare success, dar în condiţii extrem de periculoase. Când primesc o invitaţie la cel mai mare festival techno din lume, Anoosh şi Arash au în sfârşit ocazia să ia o decizie majoră cu privire la destinul lor de muzicieni.

Intrarea este liberă, în limita locurilor libere.


Vineri, 8 noiembrie, ora 19.00
AREST
un film de Andrei Cohn

Sinopsis:
În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu, András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș şi Marian Alexoaia


Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 18.00
“CĂLĂTORIA FANTASTICĂ A MARONEI”, r. Anca Damian
Sinopsis:
„Călătoria fantastică a Maronei“ spune povestea Maronei, o căţeluşă cu nas în formă de inimă, care s-a născut în urma unei poveşti de iubire dintre un dog argentinian şi o metisă atrăgătoare. Marona creşte şi trece de la un stăpân la altul, iar tot ceea ce caută este puţină dragoste.
Filmul este dublat în limba română.

Duminică, 10 noiembrie, ora 19.00
“CARDINALUL”, r. Nicolae Mărgineanu

Sinopsis:

Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *