Press "Enter" to skip to content

“Steaua fără nume” și “Salba dracului” la Festivalul Internațional de Teatru Clasic

Spectacolele “Steaua fără nume” și “Salba dracului” se vor juca astăzi (11 noiembrie), începând cu ora 15.00, respectiv 20.30, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad.

Ora 15.00, Sala Mare (spectacol cu publicul pe scenă)
„STEAUA FĂRĂ NUME”, un spectacol nonverbal după piesa lui Mihail Sebastian

Regia și ilustrația muzicală: Alexandru Mazgareanu
Decorul: Raluca Alexandrescu
Costumele: Alexandra Mazgareanu
Video: Mihai Păcurar
Coregrafia: Attila Bordas
Producător: Teatrul Tineretului Piatra Neamt
Durata: 2h (fără pauză)
Audiență: 16+

Sinopsis:

Într-o lume a comunicării generalizate, pe multiple canale și prin diverse tipuri de limbaj, exprimarea corporală poate fi un mod sincer de a-ți comunica atitudinile și sentimentele.  „Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian revine în repertoriul TT, după o primă montare pe scena noastră în 1964, din distribuția căreia făceau parte tinerii Virgil Ogășanu și Dionisie Vitcu. În 2019, piesa lui Sebastian devine sugestie pentru o viziune teatrală exprimată prin limbajul nonverbal, asumată de regizorul Alexandru Mâzgăreanu. Gesturi, situații luate din cotidian devin insolite prin transpunerea pe scenă, alcătuind povestea unei lumi.

Ora 20.30, Sala Mare
„SALBA DRACULUI”, după texte de Vasile Alecsandri
Un spectacol de: Alexandru Dabija
Coregrafia: Elena Anghel
Producător: Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați
Durata: 1h50min (fără pauză)
Audiență: 16+

Spectacolul conține scene de nuditate non-sexuală

 

Sinopsis:

„SALBA DRACULUI”, primul spectacol montat de regizorul Alexandru Dabija pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați, este o adaptare după „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului”, întâia comedie cu tematică originală a lui Vasile Alecsandri, și descrie moravurile din societatea vremii, pe care le regăsim și în România de azi. Este un spectacol de atitudine. Vorbește despre o temă universală, despre o temă foarte veche – rușinea când aparții unei civilizații extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferențele sunt atât de mari, se cultivă o stare a rușinii, care are ca revers un tip de fudulie și un tip de revoltă a populației respective. Dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune? (…) Să vină lumea și să se bucure. E ce se cheamă un spectacol popular, de distracție.” – Alexandru Dabija

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *