Press "Enter" to skip to content

Nicole Cherry și Horia Brenciu cântă la Arad. Vezi PROGRAMUL Târgului de Iarnă

Ediția din acest an a Târgului de Iarnă va avea loc, în perioada 22 noiembrie 2019 – 11 ianuarie 2020, și va fi organizată în Parcul Mihai Eminescu unde vor fi pregătite, ca și în anii trecuți, căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, brazi de Crăciun și programe artistice diverse.

Organizatorii Târgului de Iarnă, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad au decis ca și în acest an, târgul să fie amenajat în Parcul Mihai Eminescu, iar pe strada Romul Veliciu și în fața Palatului Administrativ vor fi montate decorațiuni specifice sărbătorilor.

Ca în fiecare an, în fața Palatului Administrativ vor fi amplasați brazii de Crăciun care vor fi aduși din Munții Apuseni.

La Târgul de Iarnă, expozanții vor oferi vizitatorilor o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun, bijuterii, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, realizate manual, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, plăcintă întinsă, cozonaci, vin fiert și nu numai.

La Târgul de Iarnă, organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii, căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte și să se joace, ateliere de povești.

Tot în zona destinată copiilor va fi amenajat un țarc unde vor fi aduse animale exotice.

PROGRAM

22 noiembrie – 5 decembrie

22.11.2019Ora 18.00Parcul Eminescu

Concert  Nicole Cherry

Daniel Julean și Nicoleta Brola, Nova Band


23.11.2019Ora 18.00 –  Parcul Eminescu

Concert Raul Nica, Monica Cojocaru,  Ale & Fly

 

24.11.2019Ora 18.00 Parcul Eminescu

Concert Ane – Marie Szaniszlo, Mihai Henţ și Didina Curea

25.11.2019Ora 18.00 –  Parcul Eminescu

Spectacol de colinde: Palatul copiilor

 

26.11.2019Ora 18.00Parcul Eminescu

Spectacol de colinde: Școala Gimnazială Regina Maria

 

27.11.2019 – Ora 18.00 –  Parcul Eminescu

Spectacol de colinde: Ans. Mureşana Fântânele – Tradiţii Arădene

 

28.11.2019Ora 18.00Parcul Eminescu

Spectacol de colinde – Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară

 

30.11.2019Ora 17.00Platoul Primăriei Municipiului Arad

Concert Muzică Populară (Ștefan Muntenaș,  Olguța Berbec, Liliana Laichici, Iustina Span, Rapsozii Zărandului, Ionuț Fulea , Furdui Iancu Junior și Furdui Iancu Senior, Dinu Iancu Sălăjanu)

 

01.12.2019 –Ora 18.00  – Platoul Primăriei Municipiului Arad

Concert – Nova Band, Old Lady`s Band,  Biu Marquetti, Alina Eremia și Horia Brenciu

02.12.2019 –Ora 18.00 –  Parcul Eminescu

Spectacol de colinde –Ansamblul Bizere din Frumușeni

 

03.12.2019 –Ora 18.00 –  Parcul Eminescu

Spectacol de colinde – Grădinița PP Nr. 11 și  Grădinița PP Furnicuța

 

04.12.2019 – Ora 18.00Parcul Eminescu

Spectacol de colinde –  Colegiul de Artă Sabin Drăgoi”

 

05.12.2019 –  Ora 18.00 – Platoul Primăriei Municipiului Arad

Spectacol de colinde – Școala Gimnazială Caius Iacob”

 

05.12.2019Ora 17.30 – Parcul Eminescu

Christmas Parade

 

Ora 18.00 – Platoul Primăriei Municipiului Arad 

Concert  – Iuliana Beregoi

Aprinderea iluminatului festiv

În aceeași seară în care se va deschide Târgul de Iarnă va avea loc și festivitatea de aprindere a iluminatului festiv  al orașului.

Având în vedere că Municipiul Arad este primul oraș din România modernizat în totalitate cu iluminat Led și telemanagement la punctele de aprindere, de sărbătoarea Crăciunului orașul va fi împodobit cu peste un million de beculețe LED.

Zona centrală va fi și în acest an scăldată în lumină și culoare. Așa cum cere tradiția cu puțin timp înainte de venirea lui Moș Nicolae, pe platoul din fața Palatului Administrativ, în zona de festivități va fi montat bradul de Crăciun îmbracat  în  șiruri dinamice și globuri luminoase de diferite culori. În jurul rondului de flori, pe spațiul verde se vor monta Figurine 3D Con de brad, un Glob 3D și o structură luminoasă dinamică de tip Glob 3D Pixel LED.  Bordura dintre etajele  Palatului Administrativ va fi și ea împodobită cu cetină luminoasă, iar pe fațadă se vor realiza și în acest an mult îndrăgitele proiecții cu tematică specifică Sărbătorilor de Iarnă. Pe stâlpii, care realizează conturul platoului din fața Primăriei, se vor monta structuri luminoase de tip Candelabru. Noutatea acestui an o reprezintă structura 3D luminoasă: “I LOVE ARAD”, care se va regăsi în 5 puncte din oraș: pe platoul din fața Palatului Administrativ, în Piața Avram Iancu, în Parcul Mihai Eminescu, în sensul giratoriu de la UTA și în parcul Sf. Maria.

Intrarea pe strada Romul Veliciu dinspre bulevard  va fi probabil și anul acesta unul dintre punctele de atracție din oraș mai ales pentru realizarea celor mai reușite fotografii, iar asta datorită figurinei 3D “2020” ce urmează să fie montată aici.  Aceasta va continua cu un tunel luminos tip arcadă – dinamic din șiruri luminoase dinamice, până la Palatul Administrativ, iar până la intrarea din Parcul Mihai Eminescu se va realiza un tunelul luminos, tot din șiruri luminoase.

Intrarea la Târgul de Iarnă se va face printr-o poartă, reprezentând o figurină 3D a anului 2020. La intrarea în parc se va monta și un inger dinamic, identic cu cei care sunt pe strada Mețianu. Atât pe conturul parcului, cât și pe aleea principală se vor monta ghirlande luminoase,  copacii vor fi îmbrăcați în șiruri luminoase și se vor monta sfere luminoase dinamice de diferite culori. În interiorul parcului va fi montat un brad dinamic cu stea, iar în zona Crucii Martirilor Unirii va fi amplasată o cupolă formată din șiruri luminoase. O cupolă similară va putea fi admirată și în Piața Avram Iancu.

Bulevardul Revoluției va fi traversat de banere în formă de îngeri și fulgi dinamici, iar între stâlpii din zona liniei de tramvai se vor monta perdele și țurțuri luminoși.

În fața Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, în sensul giratoriu din Piața Podgoria și în cel din Subcetate, precum și la Patinoar va fi amplasat câte un brad  dinamic cu stea. În plus pe conturul patinoarului se va monta cetină luminoasă.

Strada Mețianu va fi și în acest an decorată cu 5 îngeri luminoși. Cele două pergole din Parcul Pădurice vor fi împodobite cu figurine “Star 3 Clopoței “ și perdele luminoase, iar deasupra vor fi montate plase luminoase.

Și Aleea Borsec și Parcul Sf. Ana îmbracă straie de sărbătoare. Operatorul care asigură iluminatul festiv din municipiu a propus pentru această zonă 3 figurine 3D, șiruri luminoase în copaci și se va monta o figurină 3D “2020” și arcade.

În celelalte zone ale municipiului se vor monta steluțe și bannere suspendate cu mesajul “Sărbători fericite!”, nu vor lipsi figurinele 3D și șirurile luminoase cu Flash și SnowFall  din copaci.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *