Press "Enter" to skip to content

Concert simfonic dedicat Unirii Principatelor Române la Filarmonica Arad

Filarmonica Arad întâmpină sărbătoarea Unirii Principatelor Române cu un concert simfonic care va avea loc joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00.
“Vă propunem o întâlnire cu pagini simfonice de patrimoniu, creații fabuloase ale uneia dintre cele mai robuste personalități culturale românești.
Răsplătit în 1928 cu premiul George Enescu pentru divertismentul său rustic, partitura care a creat o modă românească după apariția sa, Sabin Drăgoi demonstrează în paginile fiecărei creații pe care a semnat-o ulterior, o imaginație lipsită de egal: mai întâi, inspirat de modelul enescian, creează propriul dixtuor; apoi, ca pasionat cercetător și descoperitor de folclor, fixează în ramele unei suite simfonice ceremonialul unei petreceri populare; și nu în ultimul rând, după cum i-a și mărturisit unuia dintre prietenii cronicari din vremea sa, retras în “lumea sa de chimere și de sunete, din plăcerea de a scrie muzică”, a îndrăznit să lase lumii un prohod bănățean, în forma clasică și pură a lui Bach, pe care l-a denumit simplu, Divertisment sacru. Medalionul simfonic al acestei seri este o premieră pentru noi! De aceea, sperăm ca bucuria acestor noi și interesante lecturi simfonice să o împărtășim cu dumneavoastră!” – spun organizatorii.
Pentru cei care doresc să participe la eveniment, biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform programului afișat.
· Luni 09:00 – 13:00
· Marți 09:00 – 13:00
· Miercuri 12:00 – 16:00
· Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
· În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
Informații la numărul de telefon: 0730643695
Celor care și-au achiziționat abonamente în stagiunea 2019 -2020, le reamintim că vor putea să le utilizeze până la epuizare în actuala stagiune de concerte.
Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19.
Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol.
La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37, 3C, stare generală modificată).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *