Press "Enter" to skip to content

Se deschide Târgul de Crăciun din Arad. Care sunt condițiile de intrare?

Târgul de Crăciun din Arad va fi deschis din 4 decembrie 2021 până în 10 ianuarie 2022.

Iluminatul festiv și luminițele în bradul de Crăciun vor fi aprinse în seara zilei de 5 decembrie, ocazie cu care, în centrul Aradului, va fi așteptat și Moș Nicolae.“Avem dorința să organizăm Târgul de Crăciun pe restricțiile care sunt impuse la nivel național astăzi și să sperăm că vor fi tot mai puține pentru a ne putea bucura pe deplin de acest eveniment. Străduța Romul Veliciu, platoul din fața Palatului Adminstrativ și parte din Parcul Mihai Eminescu vor fi cu căsuțe, încercând astfel să mulțumim toți comercianții. În 5 decembrie vrem să aprindem luminițele din tradiționalul brad din fața Primăriei. Moș Nicoale vine și anul acesta, dar evident că restricțiile impuse nu ne mai permit să organizăm o ceremonie festivă așa cum procedam anii anteriori.  Aceasta nu înseamnă că cei mici nu vor primi cadouri. Am pregătit 5000 de pachețele pentru copiii din grădinițe și 600 pentru copiii cu situații speciale din clasele primare. Amplasăm o mică scenă în Parcul Mihai Eminescu unde dacă va fi posibil și vremurile ne vor permite vom avea și mici concerte pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută. Am mai dispus ca iluminatul de sărbători să nu fie doar în zona centrală și pe cât posibil să-l extindem și pe arterele principale din cartiere. Un proiect pilot pe care vrem să-l dezvoltăm anul viitor, când sperăm că vom fi fără mască, dar cu zâmbete.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, spun că ediția din acest a târgului se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare. “Deoarece târgurile se pot organiza cu respectarea a două condiții de bază, și anume accesul să fie permis persoanelor care dețin certificat verde și o limită de capacitate la 30 la sută a spațiului, accesul la Târgul de Crăciun de la Arad, la fel ca și la toate manifestările de acest gen din țară, se va face pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea cu schemă completă sau trecerea prin boală în ultimele 6 luni”.

Cu toate acestea, organizatorii sunt preocupați în aceste zile pentru ca Târgul de Crăciun de la Arad să fie un eveniment reușit iar participanții să se poată bucura magia Sărbătorilor de Iarnă în centrul orașului.

Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2021 va avea trei zone de interes: zona din fața Palatului Administrativ, unde va fi amenajat bradul de Crăciun și un loc special destinat în special copiilor, Christmas Land, o decorațiune de mari dimensiuni, care va reproduce un peisaj de la Polul Nord, cu un iglu, urși polari, reni și oameni de zăpadă, si care va fi iluminat. Unele dintre personaje vor fi animate.

Cea de-a doua zonă a târgului va fi pe strada Romul Veliciu, unde vor fi montate căsuțe destinate comercializării cadourilor și decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Cea de-a treia zonă va fi în Parcul „Mihai Eminescu“, în spațiul din jurul Crucii Martirilor, unde, pe lângă scena pentru concerte vor fi amplasate căsuțele cu produse culinare, dulciuri, vin.
Un număr de aproximativ 40 de agenți economici, 90 la sută dintre ei din municipiul și județul Arad, au solicitat și vor primi spații pentru comercializarea produselor la târg.

PROGRAM

  • de luni până joi: între orele 13.00 – 21.00
  • de vineri până duminică: între orele 11.00 – 21.00

De asemenea, în serile de vineri, sâmbătă și duminică, în Parcul „Mihai Eminescu“, vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.

ACCESUL LA TÂRG, ÎN ZONA PARCUL EMINESCU

Măsurile de siguranță sanitară care vor fi luate la Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2021, vor fi în concordanță cu condițiile actuale impuse de legislația română.
– delimitarea perimetrului pentru a putea gestiona accesul participanților
– limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și a numărului de expozanți
– intrarea se va face pe baza certificatului verde.
Anul trecut, pentru prima dată în ultimii ani, Târgul de Crăciun de la Arad a fost anulat din cauza pandemiei.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *