Press "Enter" to skip to content

A fost inaugurată expoziția „Milton Glaser: Art is Work” la Arad (FOTO)

Expoziția de afișe „Milton Glaser: Art is Work” a fost inaugurată, pe platoul din fața Primăriei Arad, printr-un tur ghidat de curatorul Ovidiu Hrin.

Expoziția, care va rămâne deschisă până în  5 decembrie, este organizată ca eveniment special în cadrul celei de-a 10-a ediții fARAD.
——————

Despre expoziție:

Curatoriată de Ovidiu Hrin (TypopassageTM), expoziția marchează deschiderea Festivalului fARAD.10 și reunește o selecție de afișe prezentate într-un format inedit, accesibil publicului larg, într-o instalație în aer liber montată pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad. Expoziția este realizată cu sprijinul Mirko Ilić Corp., New York.

Afișele lui Milton Glaser aduc arta și măiestria grafică în peisajul cotidian, re-conectând pentru câteva clipe trecătorul grăbit la emoția frumosului, descoperită în munca desăvârșită, în abordarea umanistă a artistului, în bucuria formelor și culorilor, în umorul inteligent și în ideile geniale. Dincolo de spectacolul vizual al lucrărilor, expoziția ne provoacă să reflectăm asupra impactului pe care orice lucrare realizată cu dedicare și pasiune îl poate avea asupra fiecăruia dintre noi.

“Frumusețea este un limbaj universal care atinge inimile și sufletele tuturor oamenilor.” – M. Glaser
Milton Glaser (1929-2020, New York, SUA) a fost una dintre cele mai armonioase voci ale designului grafic din secolul XX, care a îmbogățit și a influențat profund evoluția designului și a limbajului vizual. Atenția și grija pe care Milton Glaser o dedică fiecărei lucrări întruchipează convingerea sa că designul este, în esență, un act civic și umanist, menit binelui. Prin delicatețea culorii, grația formei, dragostea pentru desen, pasiunea pentru litera tipografică și simțul umorului, Glaser intrigă, încântă și comunică mesaje puternice și universale menite să încurajeze oamenii spre o conectare mai profundă cu lumea din jur.

Prețioasa moștenire vizuală lăsată în urmă de graficianul american cuprinde o varietate de abordări grafice, în diferite discipline, precum: identitate vizuală, grafică de carte, design de obiect, ambiental și de afiș. În rândul celor mai cunoscute lucrări se numără iconicul logo pentru campania “I ♥︎ NY”, sigla DC Comics și posterul psihedelic cu profilul muzicianului Bob Dylan.

——————
Expoziția „Milton Glaser: Art is Work” face parte din programul celei de-a 10-a ediții a festivalului internațional de film documentar fARAD care are loc anul acesta între 22 și 26 noiembrie la Cinema Arta din Arad.
Programul complet și mai multe informații despre filmele și evenimentele pregătite pot fi consultate pe: www.farad.ro/farad-10.html.
Evenimentul fARAD 10: https://fb.me/e/41EXKQl7u.
——————
Cea de-a 10-a ediție a fARAD este organizată în parteneriat cu TypopassageTM, Librăria La Două Bufnițe, Institutul Francez din Timișoara, Asociația Doar Mâine și cu sprijinul Groupama, al Centrului Național al Cinematografiei, al Uniunii Cineaștilor din România, al Dacin Sara, al Fundației Alber și al Asociației Culturale Contrasens.
Parteneri media: Observator cultural, Revista 22, Critic Arad, Special Arad și TV Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *