Press "Enter" to skip to content

„One (Wo)Man Show” cu și de Zoltan Lovas, la Festivalul Internațional de Teatru Oradea

Proiectul „One (Wo)Man Show” cu și de Zoltan Lovas a fost selecționat la Festivalul Internațional de Teatru Oradea, secțiunea concurs.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea își redeschide porțile anul acesta pentru ediția a IX-a în luna iunie, mai exact în perioada 1 -9 iunie 2024, continuând tradiția începută în 2013 în formatul unui festival amplu și divers, dar și în 1976 prin Festivalul de Teatru Scurt, cuprins în prezent în cadrul FITO.

Anul acesta festivalul va avea trei mari secțiuni: secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, secțiunea Off-concurs și secțiunea Outdoor, care cuprind spectacole valoroase, invitate atât de la teatre importante din România, cât și din străinătate.

Selecția de spectacole care vor participa în secțiunea CONCURS a fost realizată ediția aceasta de către Conducerea Teatrului Regina Maria și cuprinde următoarele spectacole:  https://fitoradea.ro/selectia-festivalului-de-teatru-scurt-editia-a-xvii-a/

Proiectul „One (Wo)Man Show” cu și de Zoltan Lovas a ajuns în fața publicului în luna martie a anului 2021 și, de atunci, s-a jucat mereu cu sala plină. Este vorba despre un spectacol cu totul special, o întâlnire cu… viața lui Zoltan Lovas. „Ideea unei astfel de întâmplări era în mintea mea de ceva vreme. În anul 2020, un an atipic și antipatic pentru noi toți, am avut mult mai mult timp pentru mine. Pot spune că am  fost foarte preocupat de mine însumi în toată perioada asta. Momentele de introspecție de care am avut parte m-au făcut să (re)descopăr lucruri, senzații, emoții, amintiri, întâmplări care merită să fie dăruite. Am simțit nevoia să le… împachetez într-un spectacol. Ce a ieșit? Un exercițiu de sinceritate absolută. Îmi pun sufletul pe tavă în fața voastră, să știți. – declară Zoltan Lovas.

Acesta este al doilea one-man show al actorului Zoltan Lovas, primul fiind Apropo, ați chemat pompierii”. Ambele spectacole au fost premiate la Festivalul de monodrame de la Bacău.

De asemenea, important de menționat faptul că, în anul 2000, Zoltan Lovas a mai fost  premiat la Festivalul Internațional de Teatru Oradea pentru spectacolul Apropo, ați chemat pompierii”.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *