Press "Enter" to skip to content

Filmul „Arsenie. Viața de apoi” va fi proiectat în curtea Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” din Arad

Filmul „Arsenie. Viața de apoi“, un documentar despre societatea românească privită din prisma cultului călugărului Arsenie Boca va rula în curtea Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol din Arad“.

Din cauza unor probleme tehnice, Asociația Citizenit a fost nevoită să facă o schimbare în programul evenimentului. Astfel, proiecția va avea loc miercuri, 20 septembrie 2023, începând cu ora 20:00 și va fi urmată de o discuție cu regizorul Alexandru Solomon.

Nu mai este necesară rezervarea locurilor.

ARSENIE. VIAȚA DE APOI.

Un film despre societatea românească reflectată în imaginea unui om care urmează a fi canonizat.
Scenariul și regia: Alexandru Solomon
Filmul va rula cu subtitrare în limba engleză.

Accesul la proiecție va fi gratuit însă se va face pe bază de rezervare, la numărul de telefon/whatsapp 0740 946 821.

NOTA REGIZORALĂ

„În miezul frustrărilor noastre, privirea hipnotică a unui călugăr mort de mai bine de trei decenii ne promite o lume mai bună. O lume dezamăgită, care și-a pierdut încrederea în orice, așteaptă de la acest viitor sfânt miracolul unor schimbări care nu s-au mai petrecut. Legenda părintelui Arsenie Boca – căci despre el este vorba – umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim.”

𝐁𝐈𝐎 𝐀𝐋𝐄𝐗𝐀𝐍𝐃𝐑𝐔 𝐒𝐎𝐋𝐎𝐌𝐎𝐍
Alexandru Solomon, regizor şi director de imagine, este cunoscut pentru lungmetraje documentare ca „Marele jaf comunist” (2004), despre jaful Băncii Naţionale Române din 1959, pentru care a câştigat marele premiu la festivalul Mediawave (Ungaria), „Război pe calea undelor/ Cold Waves” (2007), un film despre Radio Europa Liberă, pe tema propagandei din timpul Războiului Rece, „Kapitalism – reţeta noastră” (2010), o revenire fictivă a dictatorului Nicolae Ceauşescu într-o nouă societate cu obiceiuri cunoscute ale oamenilor de afaceri, „România: Patru patrii” (2015), cu scriitorii Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Florin Lăzărescu şi Norman Manea, și „Ouăle lui Tarzan” (2017), despre primul institut de primatologie din lume. Începând cu anul 2010, Alexandru Solomon predă la UNArte și este președintele Asociației One World Romania. În 2016, a publicat monografia „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”.

𝐂𝐑𝐄𝐃𝐈𝐓𝐄
Distribuitor: microMULTILATERAL; Scenariul și regia: Alexandru Solomon; Imagine: Tudor Platon, Marius Beșu; Montajul: Cătălin Cristuțiu, Sophie Reiter; Muzica originală: Alin Zăbrăuțeanu; Improvizație handpan și flaut: Andrei Coteț; Sunet priză directă: Mirel Cristea, Marin Cazacu; Montaj sunet: Dragoș Cătărău; Design sunet: Alin Zăbrăuțeanu; Editare dialog și premix: Alexandru Dumitru; Mixaj sunet: Thomas Bresson; Producători: Ada Solomon, Diana Caravia, Adrien Chef, Paul Thiltges.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *